reishi – lakkakääpä!

Lakkakääpä!

Täältä löytyy nyt tietoa reishisienestä ja perustelemme myös miksi on mainio tapa yhdistää sitä kahviin tai kuumaan juomaan. Kuten pakurikäävästä tehdään yleisesti teetä.

Sinäkin voit nauttia terveyskahvista ja tarjota tutuille jotain tosi hyvää.

Jaakko Halmetoja: Lakkakääpä (reishi, lingzhi) on todennäköisesti maailman tunnetuin ja eniten käytetty lääkinnällinen sieni (yhdessä siitakesienten kanssa).”

Wikipedia

Lajia on käytetty perinteisessä itämaisessa lääketieteessä jo yli 2000 vuoden ajan. Lue lisää täältä..

lakkakaapa.blogspot.fi – paljon tietoa ja mielenkiintoista tietoa;

Lakkakääpä on yksivuotinen puunlahottajasieni. Suomessa lakkakääpää esiintyy eniten Suomen länsirannikon.. – lue lisää..!! oikeasti

Lakkakääpä on yksi maailman tunneituin ja käytetyin lääkinnällinen sieni shitakeen lisäksi ja sitä on tutkittu tieteellisesti enemmän kuin mitään yksittäistä rohdoskasvia maapallollamme.

Jeren maailma – kaikkea kivaa matkan varrella löytynyttä
Kuka Jere?
Vuonna 1983 syntynyt, vapaakasvatuksella kasvatettu, avoin mielinen ja hyvinvoinnista holistisesti kiinnostunut ihmisyksilö.
Jerellä lähti homma ihan lapasesta kun se  löysi terveyttä edistävät sienet – siis jo tutun Pakurikäävän lisäksi.Jerellä lähti homma ihan lapasesta kun se  löysi terveyttä edistävät sienet – siis jo tutun Pakurikäävän lisäksi;

Lääkinnälliset sienet yleisesti ottaen tukevat ihmiskehon omaa immuniteettia vähentäen tulehdusta ja stressiä, parantavat lepoa ja tuovat muutenkin kehoon aivan uudenlaista energiaa. Listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta luulen tämän riittävän yleiskuvaukseksi.

Muutamia erikoisominaisuuksia:
Reishi  – Tunnetaan kiinalaisessa lääketieteessä “kuolemattomuuden eliksiirinä”. Parantaa unen laatua, tekee hyvää maksalle, lisää luovuutta.

Nykykuluttajalle suunnatussa helpossa muodossa, metsässä päättömän epämääräisen etsimisen sijaan, edellä mainittuja super-tatteja saa hankittua vaikka iherbistä ja alan asiantuntijoilta/liikkeistä: suositeltavia ovat esimerkiksi hyvälaatuiset muschroom sciencen kapselit.

Nautin näitä tatteja usein sopivasti ja joskus jopa vähän enemmänkin. Hyvä on kuitenkin muistaa, että näitä tattijuttuja yleisesti ottaen, kuten muitakin ruoka-aineita, ravinnepitoisia ruokia tai adaptogeenejä, on suositeltavaa käyttää sykleittäin, sillä  ihmiskeholla on taipumus tottua yhden ainesosan pysyvään saantiin, jolloin saatava hyöty pienenee ja parhaimman hyödyn saakin kun antaa kehon välillä olla ilman kyseistä ravinnetta. Näin voi toimia esimerkiksi käyttämällä 4vk ja olla 1vk käyttämättä, tai 1vk käyttää ja pari kolme ilman – mikä kenenkin tarpeisiin ja tilanteeseen sopii parhaiten. Pakurista ja Reishistä olen ymmärtänyt, että he ovat hellempiä toonikumeja jolloin niitä voisi käyttää päivittäin pitkiäkin ajanjaksoja vauvasta vanhukseksi asti.

Kofeiini on stimulantti, joka on kuin nitroa auton tankkiin laittaisi. Sienet on adaptogeenejä, jotka tasapainottavat kehon toimintaa, eli laittavat löysät renkaat kuntoon ja antaa rattiin paremman tuntuman. Erikseen molemmat kivoja, yhdessä *WroomWroom*

sienikauppa.com;

Reishin on havaittu parantavan unen laatua ja adaptogeenisenä sienenä sen on huomattu tasapainottavan ylikierroksilla käyvää hormonitoimintaa sekä auttavan kehoa laskemaan stressiä, jota nykypäivänä on kovin monilla. Tämä supersieni voi myös parantaa  kehosi verenkierron toimintaa sekä sen on havaittu tukevan maksan toimintaa! Kyseessä on siis huikea supersieni!

 

Pakuri ja reishi

Lainattu teksti – Jarkon kirjoittama;

Pakuri alkaa olemaan meille monelle jo tuttu juttu, mutta sitä vastoin reishistä puhutaan yleisesti ottaen kovin vähän. Itsellenikin tuo reishi on pakuriin verrattuna melko uusi tuttavuus, mutta mitä enemmän siihen on tullut tutustuttua, niin sitä syvemmin olen siihen ihastunut.

Olen kuullut jossain yhteydessä mainittavan, että pakuri on yrttien kuningas ja vastaavasti reishi, eli lakkakääpä olisi yrttien kuningatar. Hieman kulttuurista riippuen joko pakuri tai reishi on se ykkösjuttu. Oli miten oli, niin mielestäni pakuri ja reishi on mitä upein pari, joka täydentää mukavasti toisiaan. Jos jompikumpi pitäisi nostaa ykköspallille, niin itse tykkään kyllä enemmän pakurista jo sen takia, kun sitä löytyy kotimaan metsistä. Reishissä on kuitenkin sellaisia ominaisuuksia, mitä pakurissa ei ole, joten onkin varsin perusteltua nauttia näitä molempia supersieniä.

Yli 2000-vuotta vanhassa kiinalaiseen lääketieteeseen perehtyvässä tekstissä luokiteltiin 365 erilaista ”lääkettä”. Ykköseksi nimettiin reishi, jota tuossa opuksessa kutsutaan Jumalten yrtiksi. Resihillä onkin todella vahva asema perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä. Tämä arvostettu sieni vahvistaa immuunijärjestelmää, ehkäisee ja jopa parantaa syöpää, edistää sydämen ja verisuonten terveyttä, lievittää stressiä, auttaa uniongelmiin ja ehkäisee allergisia reaktioita sekä tulehduksia. Lisäksi reishin on todettu auttavan lihaskipuihin ja niveltulehduksiin ja reishin onkin sanottu olevan yhtä tehokas juttu, kuin kortisoni, mutta ilman sivuvaikutuksia. Alan kuulostamaan kohta ostos-TV:ltä, sillä reishin vaikutukset ovat niin laajamittaisia. Ei olekaan ihme, että esimerkiksi monet AIDS ja MS-potilaat ovat saaneet valtavasti apua reishistä.

Mihin se reishin maaginen teho sitten oikein perustuu? Todennäköisesti yksi suurimmista tekijöistä on siinä, että reishi, kuten muutkin vahvat adaptogeenit pystyvät tasapainottamaan kehon toimintaa ja moduloimaan immuunijärjestelmäämme. Reishistä, pakurista ja monista muista lääkinnällisistä sienistä on löydetty runsaasti farmakologisesti aktiivisia aineita, joista tietysti myös lääkeyhtiöt ovat varsin kiinnostuneita. Itse olen varma siitä, että sienet näyttelevät merkittävää roolia, kun tulevaisuudessa tehdään jonkinlaisia lääketieteellisiä läpimurtoja syövän tai muun vakavan sairauden hoidon suhteen.

Reishin nauttiminen
Hyvällä säkällä voit onnistua löytämään reishiä ihan Suomen metsistä, mutta todennäköisyys tälle tapahtumalle on varsin pieni. Järkevintä onkin suunnata katseet ulkomaisiin verkkokauppoihin.

[ OrGano tuotteet – tutustu lisää.. ]